top of page

Muziek in de natuur: nieuwe voorstelling plattelandscomponist in première op Landpark Assisië

Bijgewerkt op: 14 dec. 2022

Het nieuwe werk van plattelandscomponist Piet-Jan van Rossum gaat zondag 4 september in première op Landpark Assisië. Het serene en minimalistische muziekstuk, genaamd aki ga kuru / allemand double, zal één worden met de natuur op het landpark.


Fotografie: Andreas Terlaak


Nog meer dan in zijn vorige voorstellingen gaat Van Rossum met aki ga kuru / allemand double op in de natuurlijke omgeving. Op het landpark zal dit gebeuren onder de bomen en in het gras, onder begeleiding van twee harpen, een viool, cello en gong.


Hoewel Van Rossum in Delft is geboren, heeft hij altijd al meer van het platteland dan van de stad gehouden. In 2020 sloot hij zich aan bij de lichting van vier Brabantse stadscomponisten, maar de in een tuindersfamilie opgegroeide componist besloot dat de titel van plattelandscomponist beter bij hem past. “De concertzaal is waar ik ben gevormd, maar nu vind ik het interessanter om met mijn muziek de boer op te gaan”, zegt Van Rossum. “Een concert is een ritueel. Een ritueel dat verbazend goed een nieuw thuis vindt in de natuur, tussen de beesten en op het veld. En in de stilte, op zoek naar een nieuw luisteren. Want stilte en luisteren zijn schaarse waarden geworden.”


De première op Landpark Assisië zal plaatsvinden op zondag 4 september om 14.30 en is gratis toegankelijk. De voorstelling duurt ongeveer 30 minuten. Meld je aan via plattelandscomponist@gmail.com.11 weergaven0 opmerkingen

Kommentare


bottom of page