top of page

Persbericht: Audiowandeling Landpark Assisië

Bijgewerkt op: 14 dec. 2022

Beleef de natuur, de kunst en het leven op Landpark Assisië met een verrassende audiowandeling


Studio Assisië is de aanjager van kunstprojecten op Landpark Assisië in Biezenmortel dat zich wil ontwikkelen tot proeftuin en showcase voor het landschap van de toekomst. Onder de titel ‘Common Ground’ werken vier kunstenaars aan ingrepen in het groene deel van het terrein. Vanaf 22 april krijgen bezoekers van het landpark een voorproefje via een audiowandeling op locatie. De route leidt naar onontdekte plekken van het terrein en prikkelt de verbeelding. Welke rijkdom herbergt Landpark Assisië en hoe wordt daar in de toekomst nog meer gebruik van gemaakt? De audiowandeling sluit aan bij de Landschapstriënnale die de hele maand april het Brabantse landschap centraal stelt.Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Natuurpark


Landpark Assisië is de groene schakel tussen Het Groene Woud en de Loonse en Drunense Duinen en ligt pal tegen natuurgebied de Leemkuilen. Om de ecologische hoofdstructuur te versterken gaat een groene strook van 9 hectare komend jaar op de schop. Hier verschijnt een Natuurpark: een mix van bosgebied, open grasland en waterpartijen. Goed voor de natuur én de recreatieve waarde van Landpark Assisië. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen.

Common Ground


Binnen Common Ground werken vier kunstenaars en ontwerpers aan landschappelijke ingrepen die geïntegreerd worden in het Natuurpark. Lobke Meekes stelt in haar project ‘Eenwoud’ bomen centraal, Observatorium richt zich met hun ‘Grondwaterbank’ op het thema water. Eric Klarenbeek en Maartje Dros hebben gekozen voor het thema mos en Neeltje ten Westenend onderzoekt hoe we door het gebied kunnen bewegen.

Common Ground is ontstaan uit een samenwerking tussen kunststichting Studio Assisië, zorgorganisatie Prisma en de groenondernemers van Greenport Midden-Brabant. Vanuit de overtuiging dat kunstenaars en ontwerpers bijdragen aan innovatie en nieuwe toekomstscenario’s zijn zij op zoek gegaan naar cross-overs tussen kunst en landschapsinrichting.

Audiowandeling


De vier kunstprojecten zijn momenteel volop in ontwikkeling. Om het publiek hier alvast deelgenoot van te maken en te laten ervaren hoe het landpark zich de komende tijd zal transformeren, hebben geluidskunstenaars en podcastmakers Willem Sjoerd van Vliet en Stijn Verhoeff een audiowandeling ontwikkeld. Vanaf 22 april is deze als podcast via een link op de eigen telefoon te beluisteren via www.studio-assisie.nl/audiowandeling.


Je vindt Landpark Assisië aan de Hooghoutseweg 3 in Biezenmortel. Het startpunt is bij horecapunt Lokaal 12 (Nachtegaallaan 12). Hier is ook een plattegrond verkrijgbaar en kun je terecht voor een koffie to go. De audiowandeling duurt ongeveer een uur.

Meer weten over de audiowandeling, Studio Assisië of Common Ground? Kijk op www.studio-assisie.nl.


Common Ground en de audiowandeling zijn mogelijk gemaakt door bijdragen uit de impulsgelden van Provincie Noord-Brabant, BNG Cultuurfonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant, en met advies door Kunstloc Brabant.

0 weergaven0 opmerkingen

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page