top of page

Samenwerking voor onderzoek naar kunst en cultuur op Landpark Assisië van start

Zorginstelling Prisma, stichting Ateliers Tilburg en stichting Studio Assisië hebben samen een intentieverklaring getekend. Daarin spreken zij af dat zij dit jaar gaan onderzoeken hoe kunst en cultuur nog beter kunnen bijdragen aan de aantrekkingskracht en beleving van Landpark Assisië. Dit doen zij onder andere door te bekijken hoe en waar kunstenaars zich kunnen huisvesten op het park.


In dit onderzoek bekijken de drie partijen hoe en waar kunstenaars zich kunnen huisvesten op het park. Ateliers Tilburg en Prisma verkennen al langer de mogelijkheden om een aantal panden duurzaam te beheren en aan te bieden aan kunstenaars die zich verbonden voelen met de bewoners, bezoekers en de plek zelf.


Met Prisma zoekt Studio Assisië nadrukkelijk de samenwerking op om ook de lokale bewoners te bereiken én om het park te gebruiken als uitgangspunt voor artistiek onderzoek. Eind 2022 presenteren de drie partijen samen de uitkomsten van hun onderzoek en volgt er een plan van aanpak voor de komende jaren.


Op dit moment vinden er al allerlei kunstinitiatieven plaats op het landpark. Onder de vleugels van Studio Assisië zijn de eerste kunstenaars neergestreken op het terrein. Zo zijn in de voormalige dokterswoning de gastateliers van ROOT van start gegaan en zijn tal van activiteiten en verbindingen tot stand gekomen.


Voorstelling van theatergezelschap Speels Collectief op de kegelbaan van Landpark Assisië. Speels Collectief heeft haar standplaats op het landpark en maakt voorstellingen met onder andere de bewoners van het park. Fotografie: Jostijn Ligtvoet


5 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page