top of page

(Video) Aanleg grondwaterbank in het nieuwe natuurpark van Landpark AssisiëHet nieuwe natuurpark van Landpark Assisië is volop in ontwikkeling. Zo is daar onlangs een grondwaterbank aangelegd, een openluchttheater waarin een spiraalvormig pad je naar het grondwaterpeil leidt.


De grondwaterbank heeft veel functies. Het is een plek waar de veranderingen in de grondwaterstand zichtbaar worden, maar ook een plek voor ontmoetingen en evenementen. Bekijk in de bovenstaande video de aanleg van de grondwaterbank.


Theaterroute Nabij

Onder andere op deze plek, in het natuurpark, zullen dan ook voorstellingen van Theaterroute Nabij op 13 en 14 mei 2023 getoond worden. Op deze manier zal je tijdens de theaterroute nieuwe plekken op Landpark Assisië ontdekken.


Ontwerp

De aanleg van de grondwaterbank is onderdeel van natuurontwikkelings- en waterretentiegebied Landpark Assisië van Waterschap de Dommel en Prisma. Het ontwerp van de grondwaterbank is van Observatorium. Het park is ontworpen door MTD Landschapsarchitecten en uitgevoerd door firma Gubbels Bedrijven.

47 weergaven0 opmerkingen
bottom of page