• SSA

Duurzame landschapskunst op Assisië

Bijgewerkt: 19 dec 2019

Voor Common Ground maken vier kunstenaars werken die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Landpark Assisië. We stellen de projecten van de makers graag aan je voor. De eerste resultaten kun je bewonderen tijdens de Landschapstriënnale in september 2020.


De Kaartenkamer, Neeltje ten Westenend Neeltje ten Westenend doet een half jaar onderzoek naar routes en routines op en rond Landpark Assisië. Haar uitvalsbasis is de Kaartenkamer. Met methodes uit de culturele antropologie brengt ze letterlijk in kaart hoe mensen zich over het terrein bewegen en welke keuzes ze daarbij maken. Vervolgens ontwerpt ze een nieuw wandelpad, voortgekomen uit het onderzochte gedrag.


Grondwaterbank, Observatorium

Water gaat een belangrijke rol spelen in het te ontwikkelen Natuurpark. Observatorium stelt daarom de Grondwaterbank voor: een komvormige diepte in het park, waarin je via een spiraalvormig pad naar het grondwaterpeil af kunt dalen. De Grondwaterbank maakt als een soort laboratoriumopstelling de natuur van de ondergrond en de grondwaterproblematiek zichtbaar en voelbaar. De Grondwaterbank vormt tegelijkertijd een ontmoetingsplek.


Bosrijk, Lobke Meekes

Lobke Meekes gaat op Landpark Assisië een oersterk bos creëren. Daarvoor gaat ze op zoek naar zaden van bomen die over bijzondere eigenschappen beschikken. Ze roept iedereen om om zaden aan te leveren. De verzamelde zaden laat ze vervolgens ontkiemen in een gebied van minimaal een hectare groot. Door de bomen van jongs af aan op te laten groeien als groep kunnen hun wortelstelsels zich goed vertakken. De bomen hebben dan een betere kans om sterk en oud te worden. Zo kan op Landpark Assisië een nieuw oerbos ontstaan.


Moslokaal, Eric Klarenbeek en Maartje Dros

Ontwerpers Eric Klarenbeek en Maartje Dros starten het Moslokaal, een onderzoekscentrum en productieplek voor mos. Mos kan niet alleen fijnstof afvangen, maar het ook verwerken. Mos speelt een grote rol in het schoon en aantrekkelijk houden van ons landschap. Op landpark Assisië starten zij met kleinschalige kweek, in samenwerking met cliënten van Prisma. Het mos groeit in elementen uit een 3D-printer, die de bouwblokken kunnen vormen van een groene wand of zelfs een paviljoen.


126 keer bekeken
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© Stichting Studio Assisië made by COCO

Contact

Stichting Studio Assisië

Hooghoutseweg

5074 NA Biezenmortel

info@studioassisie.nl

www.studioassisie.nl

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle