top of page

Eenwoud: de eerste nazaten zijn opgehaald

Bijgewerkt op: 14 dec. 2022

Een boom met een fantastisch volle bladerdos, een imposant wortelnetwerk, eentje die stokoud wordt of een bijzonder verhaal heeft. Kunstenaar Lobke Meekes zoekt bijzondere bomen voor haar project Eenwoud, een van de vier kunstprojecten van Common Ground. Iedereen kan een boom aandragen.



Inmiddels zijn de eerste nazaten opgehaald bij de ouder-boom, waaronder de ‘Ossepeer’ op de binnenplaats bij een café, een appelboom bij iemand in de achtertuin en een treurbeuk in een park. Het ophalen gebeurt middels een bijzondere handeling waarbij het eren van de voorgedragen boom en het vieren van de nazaten centraal staat. Zij slaan hun wortels uit. Aan de hand van onderstaande foto's illustreert Lobke hoe het eren en vieren in zijn werk gaat.


'Met een audiofragment leiden we het oogsten van de nazaten in'



'Het oogsten van de nazaten gebeurt door middel van stekjes, enten en zaden'


'Het ritueel van het inpakken van de nazaten (in dit geval de eikels)'


'Het beschrijven van een amulet. De boodschap, tekst of wens gaat vervolgens met de nazaten mee naar de kraamkamer op Landpark Assissië'




'Op bovenstaande twee foto's eren we de boom waarbij deze wordt gemarkeerd als deelnemer van Eenwoud'



Heb of ken jij ook een boom met een bijzonder verhaal die je graag wilt aandragen voor ‘Eenwoud’? Lobke nodigt je van harte uit contact op te nemen!

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page