top of page

Gezocht: Spelers, muzikanten, zangers en vrijwilligers voor Theaterroute Nabij

Bijgewerkt op: 4 feb.


Heb jij altijd al willen schitteren in een bijzondere productie? Ben je amateurmusicus, -danser of -acteur en heb jij zin om met een kleurrijke groep een mooie voorstelling te maken in een prachtige omgeving? Meld je dan nu voor Thearroute Nabij!


Foto: Jostijn Ligtvoet Fotografie

 

Op het mooie Landpark Assisië in Biezenmortel organiseren Prisma, EELT Theatercollectief en Speels Collectief dit jaar opnieuw een Theaterroute Nabij. Op zaterdag 25 en zondag 26 mei is het park gevuld met bijzondere performances die bezoekers bewonderen tijdens een wandeling door het natuurschoon. Het thema: groei.

 

Wie zoeken we?

Enthousiaste deelnemers uit de regio rond Landpark Assisië: Udenhout, Biezenmortel, Berkel-Enschot, Haaren, Oisterwijk en Tilburg die op dinsdagavonden (voor de repetities) en op 25 en 26 mei beschikbaar zijn.

 

EELT Theatercollectief

EELT Theatercollectief zoekt spelers, muzikanten, zangers, met en zonder ervaring, van 10 t/m ongeveer 80 jaar. Een ouder met kind of Prismabewoner met begeleider is ook welkom.

Spelers die zin hebben om samen een voorstelling te maken in een bonte mix van mensen, muziek, theater en beweging! De repetities beginnen in maart op het landpark en zijn op dinsdagavond van 19.15-21.15 uur (kinderen repeteren in de eerste helft), exclusief schoolvakanties. De kennismaking is op 27 februari in Tilburg.

 

Zwermers

Zwermers zoekt deelnemers die een voorstelling over kleding en identiteit willen maken. Het werk van Zwermers gaat over wat kleding, ‘onze tweede huid’, zegt over wie we zijn. In dit creatieve proces duiken de deelnemers de eigen kledingkasten in ter inspiratie voor een performance-voorstelling. De groep bestaat uit een mixed-abled gezelschap in samenwerking met Speels Collectief en repeteert acht dinsdagavonden (max. 2 uur lang) op het landpark.


Speels Collectief

Speels Collectief is al gestart met repeteren en zoekt nog extra spelers voor hun voorstelling in bewegingstheater. Ervaring is niet nodig. Repetities beginnen in maart en vinden plaats op dinsdag van 19.45-21.15 uur op het landpark. Speels Collectief zoekt daarnaast nog een stuk of drie spelers met enige dans- of bewegingservaring voor een extra dansstuk. De repetities voor het dansstuk starten eind maart / begin april.


Vrijwilligers

Wil je meedoen maar niet meespelen? Dat kan! We zoeken namelijk ook vrijwilligers die tijdens het weekend graag een steentje bijdragen om alles in goede banen te leiden. Voor transport van spullen en mensen van en naar het Landpark, als gastheer/gastvrouw, als wegwijzer, voor op- en afbouw, om te helpen met de catering voor de artiesten of om in gesprek te gaan met het publiek.

 

Theaterroute Nabij 2023

Wat houdt dat nou in, zo’n Theaterroute? In 2023 had de route het thema Thuiskomen. Gidsen Frans en Cis namen de bezoekers mee op een wandeling langs hun thuis: Landpark Assisië. Onderweg toonden zij een dansperformance in de kapel, een duur performance van de Zwermers met een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens en de voorstelling Bankencrisis gemaakt met minderjarige asielzoekers en een professioneel blazersensemble. Tussendoor zorgden pop-up performances voor een vrolijke noot, verwondering en verrassing.

 

Aanmelden

Meld je aan via nabij@studioassisie.nl. Meer weten over de Theaterroute van 2023? Kijk hier voor meer info.

 

Met dank aan

Theaterroute Nabij wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Tilburg, Buurtcultuurfonds Noord-Brabant, Provincie Noord-Brabant, Art-Fact, FNO Zorg voor Kansen, Leye Fonds, Bergmans Fonds, Vaillant Fonds, Charlotte Fonds, Tivoli Fonds, Stichting Jacques de Leeuw en Het Boekenschop.

86 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page