top of page

Koop nu je tickets voor Theaterroute Nabij!

Theater, muziek, en dans! En dat op het prachtige groene Landpark Assisië in Biezenmortel. Geniet tijdens Theaterroute Nabij op zaterdag 25 en zondag 26 mei ruim twee uur lang van korte voorstellingen, gemaakt door mixed-abled gezelschappen op bijzondere locaties. Twee gidsen, Fran en Cis, nemen je mee op een theatrale rolstoeltoegankelijke ontdekkingsreis (± 1,5 km). Daarin word je verrast met de rijke historie, bijzondere natuur en inspirerende kunstenaars die Landpark Assisië te bieden heeft.


Groei 

Het jubileum van de school op Landpark Assisië schonk het thema aan deze Theaterroute Nabij: groei! Een heel leven lang groeien we. In ervaring, kennis en kunde. In hoe we naar de wereld, onszelf en de ander kijken. In hoe we met elkaar omgaan. Maar hoe ziet die groei er precies uit? En hoe zorgen we ervoor dat iedereen dezelfde mogelijkheden krijgt om te groeien?


Tijdens Theaterroute Nabij gaan we op zoek naar hoe we, samen en als individuen, groeien. Geïnspireerd door de groeiende en bloeiende omgeving van Landpark Assisië tonen de mixed-abled gezelschappen hun perspectief op hoe we veranderen, opbloeien en worden tot wie we zijn. 


De voorstellingen zijn van theatergezelschap Speels Collectief, EELT Theatercollectief, dansgezelschap MoveToMeet en performancegezelschap Zwermers.


Speels Collectief: De nieuwe kleren van de keizer 

Ken je het nog, het sprookje De nieuwe kleren van de keizer? Wat voor keizer was hij eigenlijk? Hoe groeide hij uit tot een man die zich liet bedriegen door zijn kleermakers? Ze beweerden dat zij voor hem een gewaad hadden gemaakt dat alleen slimme mensen konden zien. Was het ijdelheid, of toch iets anders dat de keizer zich zo liet bedotten?  


Met de voorstelling De nieuwe kleren van de keizer geeft het theatergezelschap van Speels Collectief een eigen, moderne draai aan het eeuwenoude verhaal van de keizer.


EELT Theatercollectief: Over Woekeren De natuur op Landpark Assisië groeit razendsnel. Maar soms zit de groei van het één de groei van het ander in de weg. Net als bij mensen eigenlijk. Je leert steeds meer bij en kunt steeds beter meedoen. Maar verlies je ook wat onderweg? 


Over Woekeren van EELT is een poëtische theaterproductie met live muziek gespeeld door een bonte club omwonenden van Landpark Assisië. Ook kinderen van basisschool Franciscus in Biezenmortel doen mee.


MoveToMeet: Metamorfose 

Degene die ik was, ben ik niet meer

Degene die ik ben, blijf ik niet… 

-Metamorfose, Peter Geraedts (1981).

 

Hoe luister je zonder te horen? Hoe praat je zonder geluid? Twee dansers van het dansgezelschap MoveToMeet geven je een poëtisch antwoord op deze vragen in de voorstelling Metamorfose


Geïnspireerd door het gedicht Metamorfose laten zij via dans het publiek kennismaken met een nieuwe taal.


Zwermers en Speels Collectief: Pan~//Catwalk – Mixed & Abled 

Kleding is meer dan stof en draden. We kijken, worden bekeken en interpreteren elkaars kledingkeuzes. Onze outfits helpen ons om te groeien tot wie we zijn. De inspiratie voor deze voorstelling komt rechtstreeks uit de kledingkasten van de spelers. In de voorstelling bevragen en verbreden de spelers de betekenis van 'wat normaal is’.


Performancegezelschap Zwermers en Speels Collectief bundelen hun krachten voor een nieuwe versie van het voortdurende project Pan~//Catwalk, nu met bewoners van Prisma. 


Pop-up Speels Collectief: Zo draaien we maar door 

Tussen de voorstellingen door komen bezoekers onderweg een reusachtig rond en roestig rad tegen. Een rad dat niet graag stilstaat en neerkijkt op de voorbijgangers. Drie dansers van Speels Collectief klimmen erin, hangen aan de stalen verbindingen en bewegen het eindeloos voort.


Expositie Groei

De theaterroute leidt op diverse plekken op het landpark langs een leuke extra: de expositie Groei. De expositie is gemaakt door bewoners van het Landpark die deelnemen aan het Prisma-activiteitenprogramma De Sam en door kinderen van basisschool Franciscus in Biezenmortel. 


Tickets

Koop je tickets hier. Het is mogelijk om tijdens het weekend op locatie bij de kassa tickets te kopen. Het wordt echter aangeraden om van tevoren kaartjes te kopen, want er zijn beperkte plaatsen per startmoment.


Kaarten kosten € 12 voor volwassenen. Bewoners van Landpark Assisië, bezoekers in een rolstoel en kinderen van 4 t/m 12 jaar betalen € 6. Voor kinderen tot 4 jaar en begeleiders van mensen met een beperking is de toegang gratis. 


Wanneer je een kaartje koopt, geef je automatisch toestemming voor beeldgebruik (foto en video) door Studio Assisië, EELT Theatercollectief, Zwermers en Speels Collectief. 


Praktische informatie 

Data: zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024. 

Locatie: Landpark Assisië in Biezenmorel. 

Startpunt route: Kruispunt Nachtegaallaan/Eendegracht, aan de voet van het grote Christusbeeld aan de achterzijde van de kapel.  

Tijden: de routes starten beide dagen om 10.30 en 13.30 uur. De inloop is een kwartier van tevoren en de wandeling duurt 2 uur en 15 minuten. 

Parkeren: Parkeerplaats 1, Hazenpad 1, Biezenmortel. 

Rolstoeltoegankelijke route van 1,5 km. 

Voor een drankje en/of lunch kun je terecht bij Lokaal 12. 

Bij slecht weer worden alle voorstellingen in binnenlocaties getoond. 

Neem bij slecht weer wél een regenjas en paraplu mee. 

Vragen? Mail naar nabij@studioassisie.nl 


Met dank aan

Theaterroute Nabij wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Tilburg, Buurtcultuurfonds Noord-Brabant, Provincie Noord-Brabant, Art-Fact, FNO Zorg voor Kansen, Leye Fonds, Bergmans Fonds, Vaillant Fonds, Charlotte Fonds, Tivoli Fonds, Stichting Jacques de Leeuw

en Het Boekenschop.9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page