top of page

Samen de toekomst verkennen met Nabij

Bijgewerkt op: 14 dec. 2022

In het najaar van 2021 zijn Studio Assisië, Speels Collectief en EELT Theatercollectief in samenwerking theaterproject Nabij gestart. Nabij onderzoekt op speelse wijze wat er leeft op Landpark Assisië en in de omgeving van het historische zorgterrein. Zowel het landpark als de dorpen rondom zijn volop in ontwikkeling. Zijn deze ontwikkelingen met elkaar te verbinden? Zijn gezamenlijke vergezichten mogelijk? Nabij nodigt inwoners uit hierover mee te praten, te dromen én met vereende krachten een bijzondere theatervoorstelling te realiseren.


Initiatiefnemers

In de uitvoering van Nabij nemen Speels Collectief en EELT Theatercollectief, beide uit Tilburg, het voortouw. Studio Assisië is op de achtergrond betrokken. Speels Collectief maakt inclusief theater. Mensen met en zonder verstandelijke, fysieke of sociale beperking werken hierin samen. Speels Collectief is al een aantal jaar actief op Landpark Assisië. EELT Theatercollectief heeft veel ervaring met het opzetten van wijktheater en trajecten waar inwoners en andere betrokkenen in kunnen participeren. Zij zijn actief op allerlei plekken in Zuid-Nederland. Studio Assisië realiseert het culturele programma op het landpark, om zo bij te dragen aan de aantrekkelijkheid van het gebied voor zowel bewoners als bezoekers.


Proces

Vanaf januari 2022 hopen de makers van Nabij de omgeving in te trekken om inwoners te leren kennen en in kaart te brengen wat er leeft en wat zij belangrijk vinden. Wie het leuk vindt kan aanhaken bij het traject en samen met de makers aan een theatervoorstelling werken. Medio 2022 starten hiervoor de repetities. 14 en 15 mei 2022 mondt Nabij uit in een theaterbeleving met vier voorstellingen op vier verrassende locaties, die toeschouwers één voor één bezoeken.


Contact

De projectleiding van Nabij is in handen van Merel van Lieshout en Sanne Arbouw (beiden Speels Collectief) en Monique Zijp en Roel Kox (beiden EELT Theatercollectief). Zij zijn te bereiken via nabij@studioassisie.nl.


Nabij wordt mede mogelijk gemaakt met bijdragen van Fonds voor Cultuurparticipatie, VriendenLoterij Fonds, Buurtcultuurfonds Noord-Brabant, Provincie Noord-Brabant en Prisma.


Foto: Speels CollectiefFoto: EELT Theatercollectief

14 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page