top of page

Theaterroute Nabij 2023: Ontdek tijdens de theatrale wandelroute wat ‘thuis’ betekent

Op zaterdag 13 en zondag 14 mei is het weer zover: Theaterroute Nabij! Landpark Assisië zal tijdens dit weekend omgetoverd worden tot een plek waar je kan genieten van theater, dans, muziek en natuur.

Fotografie: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Wat is thuis voor jou? Hoe voelt dat? Is het een haven waar je rustig aan kunt meren? Is het een herinnering aan vervlogen tijden? Als onzichtbare draden die je terugbrengen naar je wortels. Is thuis het tegenovergestelde van ontheemd? Is het een gevoel van beklemming? Of is thuis een blik op de toekomst, een droom die je gestalte wil geven?

Het antwoord op deze vragen is voor iedereen anders, maar in de kern is het gevoel van thuis misschien wel hetzelfde. Tijdens de voorstellingen van Theaterroute Nabij ontdek je wat thuis voor verschillende mensen betekent en nemen gidsen Frans en Cis je mee op reis naar (hun t)huis: Landpark Assisië.

Tijdens Theaterroute Nabij geniet je twee uur lang van een prachtige wandelroute vol natuur in ontwikkeling, theater, dans en muziek. De theaterroute is een goede gelegenheid om Moederdag (op zondag) te vieren, een vrolijke reden om theater gemaakt door bijzondere mensen te bewonderen en een uitgelezen kans om je nieuwsgierigheid naar het historische gebied te bevredigen. Tijdens de wandelingen zie je drie voorstellingen van Speels Collectief, Zwermers en EELT Theatercollectief en drie pop-upvoorstellingen (die nog een verrassing blijven).

EELT Theatercollectief: Bankencrisis Wat gebeurt er als je samen met anderen een nieuwe start maakt? Hoe leef je samen in een groep? Hoe maak je een nieuw thuis? En wil iedereen wel hetzelfde? Voor de minderjarige asielzoekers die dit stuk spelen, is dit werkelijkheid. Ze kwamen pas een paar maanden geleden uit Eritrea naar ons land. Nu maken ze al theater en bouwen een nieuw bestaan en een nieuw thuis.


Jonge internationale talenten van Fontys Academy for Music and Performance Art omlijsten de voorstelling muzikaal, waarin het perspectief van jou als bezoeker letterlijk kantelt.


Fotografie: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Speels Collectief: ‘Waar gaan we heen als het donker wordt?’

Iedereen heeft een eigen thuis nodig. Een plek waarvan je weet dat je wordt opgevangen wanneer je valt. Maar wat als je dit even niet hebt? Wat als je valt en met een harde klap de grond raakt? In de voorstelling ‘Waar gaan we heen als het donker wordt?’ laat Speels Collectief je een kijkje nemen in het complexe landschap van ‘thuis zijn’. Van het comfortabele gevoel van het geloven in je eigen plek tot het kwijtraken van je thuis en het vallen zonder gevangen te worden.


De voorstelling wordt gespeeld door een mixed-abled theatergezelschap van Speels Collectief dat onder meer bestaat uit bewoners van het landpark.


Fotografie: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Zwermers: ‘Pan ~// Catwalk’

Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn of moeten zijn. Het is het huis dat we altijd bij ons dragen. Performancegezelschap Zwermers brengen een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens. Dit jaar tonen ze een performance die nooit ophoudt. Dompel je onder in een onophoudelijke stroom van kledingwissels ondersteund door een eenmansorkest met viool en loopstation, geïnspireerd op componisten als Hauschka en Philip Glass.


Fotografie: Jostijn Ligtvoet Fotografie

Pop-ups

Tussen de grote drie voorstellingen door kom je op de route drie pop-upvoorstellingen van Speels Collectief en EELT tegen. Wat die precies inhouden, ontdek je op 13 of 14 mei.


Tickets

Koop hier je tickets! Het is mogelijk om tijdens het weekend op locatie bij de kassa met pin tickets te kopen. Het wordt echter aangeraden om van tevoren kaartjes te kopen, want er zijn beperkte plaatsen per startmoment.


Kaarten kosten €12,00 voor volwassenen en €6,00 voor bewoners van Landpark Assisië en kinderen van 4 t/m 12 jaar. Voor begeleiders van mensen met een beperking is de toegang gratis.


Praktische informatie

  • Data: Zaterdag 13 en zondag 14 mei 2023.

  • Tijden: De routes starten beide dagen om 12.00, 13.00 en 15.00 uur. De inloop is een half uur van tevoren.

  • Locatie: Landpark Assisië. Hazenpad 1, Biezenmortel. Dit adres is ook het startpunt van de route.

  • Rolstoeltoegankelijke route van 1,5 km.

  • Bij slecht weer worden de voorstellingen in binnenlocaties getoond. Maar neem bij slecht weer wel een regenjas en paraplu mee.

  • Vragen? Mail naar nabij@studioassisie.nl

44 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page