top of page

Ticketverkoop Theaterroute Nabij is van start!

Het is nu mogelijk om tickets te kopen voor Theaterroute Nabij op Landpark Assisië op 14 en 15 mei. Het vrolijke, theatrale avontuur is gemaakt voor en door bewoners van Landpark Assisië en omliggende dorpen en heeft als doel om hen meer nabij elkaar te brengen.


Theaterroute Nabij is een wandeling die bestaat uit vier korte voorstellingen vol theater, dans en muziek op verrassende locaties op Landpark Assisië, een mooi groen gebied dat al meer dan een eeuw een thuis biedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Verhalen over en herinneringen aan het park van vroeger en ideeën over de toekomst vormen de inspiratie voor de voorstellingen. De vier voorstellingen worden uitgevoerd onder leiding van theatergezelschap Speels Collectief, EELT Theatercollectief, het acrobatisch Duo No Nonsense en het performance-gezelschap de Zwermers.


Muziek, dans, circus en catwalk

Aan twee van de voorstellingen doen lokale bewoners mee. Speels Collectief verzorgt een absurde, dansante theatervoorstelling De Kegelclub en EELT Theatercollectief maakt een koddige komedie met in de hoofdrol Charles Atant en zijn muzikale artiestenstal. Daarnaast geeft het Duo No Nonsense een circusact en toveren de Zwermers het landpark om tot catwalk.


Samenleving

Theaterroute Nabij is ontstaan uit het samenwerkingsverband tussen zorgorganisatie Prisma en culturele organisaties Studio Assisië, Speels Collectief en EELT Theatercollectief. Prisma, eigenaar van Landpark Assisië, wil dat de bewoners van het landpark meer deel gaan uitmaken van de samenleving. Daarnaast ziet Prisma dat het nabijgelegen dorp Biezenmortel met problemen kampt, zoals het verdwijnen van winkels en een verouderd cultureel centrum, en dus versterking kan gebruiken.


Vinden en versterken

Daarom werken Prisma en de drie betrokken culturele organisaties de komende jaren samen om het landpark te transformeren naar een gezamenlijke wereld waarin de zorg niet overheerst, maar waar een mix is aan functies, voorzieningen, activiteiten en gebruikers. Hierin speelt Theaterroute Nabij een belangrijke rol: de route helpt Landpark Assisië, Biezenmortel en andere omliggende dorpen om elkaar te vinden en versterken.


Het startpunt van de theaterroute is Parkeerplaats 1, Hazenpad, Biezenmortel. De routes starten op beide dagen om 12.00, 13.30 en 15.00 uur.


Koop je tickets hier!


Illustratie: Anna Kindt9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page