top of page

Zorgorganisatie Prisma: 'Theaterroute Nabij helpt omliggende dorpen te versterken'

Midden in het Brabantse landschap ligt Landpark Assisië. Zorgorganisatie Prisma beheert het landpark, dat sinds 1904 bestaat. Al 110 jaar vormt Landpark Assisië een broedplaats voor nieuwe ontwikkelingen, met name in zorg voor kwetsbare burgers uit de samenleving. Theaterroute Nabij speelt hierbij een belangrijke rol.


Scène uit een voorstelling van theatergezelschap Speels Collectief. Fotografie: Jostijn Ligtvoet Fotografie.

Blijven ontwikkelen in een veranderende samenleving Onze samenleving is sterk in verandering. Voor een groeiende groep burgers is het ingewikkeld om het leven op eigen kracht vorm te geven. Prisma wil er voor deze mensen zijn door het blijvend ontwikkelen van een goed professioneel zorgaanbod. Als moderne zorgorganisatie zijn we ons steeds meer bewust dat we goede zorg niet alleen kunnen organiseren. Dit vraagt om nieuwe vormen van samenwerken.


Nieuwe vormen van zorg en samenleven

Samen met bewoners en andere burgerinitiatieven, bedrijvigheid, onderwijsinstellingen en lokale overheden ontdekken we vernieuwde vormen van zorg en samenleven op het Landpark. Prisma wil dat de bewoners van het Landpark meer deel gaan uitmaken van de samenleving. Daarnaast ziet Prisma dat het nabijgelegen dorp Biezenmortel met problemen kampt, zoals het verdwijnen van winkels en een verouderd cultureel centrum, en dus versterking kan gebruiken.


Theaterroute Nabij

Theaterroute Nabij speelt een belangrijke rol in deze verbinding: de route helpt Landpark Assisië, Biezenmortel en andere omliggende dorpen om elkaar te vinden en versterken. Theaterroute Nabij is ontstaan uit het samenwerkingsverband tussen zorgorganisatie Prisma en culturele organisaties Studio Assisië, Speels Collectief en EELT Theatercollectief. Prisma en onder andere deze drie betrokken, culturele organisaties werken de komende jaren samen om het Landpark te transformeren naar een gezamenlijke wereld waarin de zorg niet overheerst, maar waar een mix is aan functies, voorzieningen, activiteiten en gebruikers.


21 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page