Programma

Common Ground –

artistieke landschapsontwikkeling

Hoe geven we op kleine schaal antwoord op de grote klimaat- en duurzaamheidsvraagstukken van deze tijd? Onder de naam Common Ground leggen Studio Assisië, Prisma, Greenport Midden-Brabant en Kunstloc Brabant verrassende verbindingen tussen gebiedsontwikkeling, kunst en ontwerp. 

 

Voor Common Ground ontwikkelen vier kunstenaars scenario’s die bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van Landpark Assisië. Tijdens de Landschapstriënnale in september 2020. In het najaar van 2020 worden de vier kunstprojecten gepresenteerd.

 

Lees meer over de vier projecten.

Samenwerking Fontys Academie voor

Architectuur en Stedenbouw

Tweedejaars studenten ontwikkelen een grote textielconstructie die dienst kan doen als ontmoetingsplek, decor of presentatieruimte. Studenten uit het derde jaar denken mee over strategieën en ingrepen voor de verbinding tussen het landpark en de omgeving. De uitkomsten presenteren zij tijdens de Landschapstriënnale in september.

Speels Collectief –

theaterworkshops met landparkbewoners

Theatermakers Merel van Lieshout en Sanne Arbouw geven wekelijks workshops op het landpark. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de bewoners van Assisië, maar de lessen van Speels Collectief zijn toegankelijk voor iedereen. Je bent van harte welkom om deel te nemen. Dat kan in 2020 elke dinsdagavond vanaf 19.15 uur. Meedoen is gratis.  

  • Facebook

Samenwerking Design Academy Eindhoven

Onder leiding van docenten Maartje Dros en Eric Klarenbeek zijn 30 internationale masterstudenten Social Design aan de slag gegaan op het landpark. Zij ontwikkelen concepten die passen in de sociale context en onderzoeken hoe deze vorm kunnen krijgen met de beschikbare grondstoffen op Assisië. Na de zomer presenteren zij een selectie. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

© Stichting Studio Assisië made by COCO

Contact

Stichting Studio Assisië

Hooghoutseweg

5074 NA Biezenmortel

info@studioassisie.nl

www.studioassisie.nl

  • Facebook - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle