top of page

Vriendenloterij Fonds bezoekt voorstelling van Speels Collectief op Landpark AssisiëVandaag speelde mixed-abled theatergezelschap Speels Collectief twee keer de danstheatervoorstelling DE KEGELCLUB op de kegelbaan op Landpark Assisië. Eén keer voor mensen van de Vriendenloterij Fonds en enkele bewoners van het park, en één keer voor alleen een groep bewoners.


DE KEGELCLUB is één van de voorstellingen die te zien was tijdens Theaterroute Nabij afgelopen mei. De Vriendenloterij Fonds heeft deze route veel steun geboden.


Na de voorstelling was er nog ruimte voor de mensen van het Vriendenloterij Fonds om vragen te stellen en meer te weten te komen over de spelers en de voorstelling. Zo vertelde speler Ilse, die woont op Landpark Assisië, dat zij tijdens de repetities ervoor koos om zonder haar beenprothese op te treden. Hierdoor beweegt ze tijdens de voorstelling zittend over de vloer. "Toen ik die uit had gedaan, dacht ik: dat is wel een stuk fijner", vertelde ze. En speler en bewoner Dennis blijkt iedere dinsdagavond mee te doen aan de danstheaterlessen die door Speels Collectief op het park gegeven worden.


De groep van de Vriendenloterij Fonds was de hele dag aanwezig op Landpark Assisië. In de ochtend gaf Saskia van de Wiel, directeur van Studio Assisië, een presentatie over het landpark aan de groep. 's Middags kregen ze van haar een rondleiding over het park en lunchten ze samen bij lunchroom Lokaal 12. Daar sloten zij ook hun geslaagde dag af met een drankje.


De spelers vertellen over hun voorstelling en zichzelf

9 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page