top of page

THEATERROUTE NABIJ

Foto 6_Nabij_Jostijn Ligtvoet Fotografie.jpg

Theaterroute Nabij is een vrolijk, theatraal avontuur voor en door bewoners van Landpark Assisië en omliggende dorpen, om bewoners en bezoekers van het landpark nader tot elkaar te brengen. Tijdens een mooie wandeling over het landpark zien bezoekers voorstellingen vol theater, dans en muziek op verrassende locaties op het park.

Theaterroute Nabij 2024: Groei

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei organiseert Studio Assisië opnieuw Theaterroute Nabij, deze keer met het thema ‘groei’. Geniet van vier voorstellingen (door Speels Collectief, Zwermers, EELT Theatercollectief en Katja Grässli) en de bijzondere natuur en rijke historie van Landpark Assisië. En als extraatje ontdek je de expositie Groei, gemaakt door bewoners die deelnemen aan het Prisma-activiteitenprogramma De Sam en door kinderen van basisschool Franciscus in Biezenmortel. 

 

Meer informatie en tickets zijn binnenkort beschikbaar.

Theaterroute Nabij 2023: Thuiskomen

In 2023 genoten honderden bezoekers twee uur lang van Theaterroute Nabij (en het zonnetje).

 

Wat is thuis voor jou? Hoe voelt dat? Is het een haven waar je rustig aan kunt meren? Is het een herinnering aan vervlogen tijden? Als onzichtbare draden die je terugbrengen naar je wortels. Is thuis het tegenovergestelde van ontheemd? Is het een gevoel van beklemming? Of is thuis een blik op de toekomst, een droom die je gestalte wil geven?

 

Het antwoord op deze vragen is voor iedereen anders, maar in de kern is het gevoel van thuis misschien wel hetzelfde. Tijdens Theaterroute Nabij namen gidsen Frans en Cis je mee op reis naar… (hun t)huis: Landpark Assisië.

De voorstellingen van 2023

Speels Collectief: Waar we heen gaan als het donker wordt

Iedereen heeft een eigen thuis nodig. Een plek waarvan je weet dat je wordt opgevangen wanneer je valt. Maar wat als je dit even niet hebt?

In de voorstelling ‘Waar we heen gaan als het donker wordt’ geeft een mixed-abled theatergezelschap dat onder meer bestaat uit bewoners van het landpark een kijkje in het complexe landschap van ‘thuis zijn’.

Zwermers: Pan ~// Catwalk (duur performance)
Van versleten spijkerjack tot extravagante glitterjurk. Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn of moeten zijn. Het is het huis dat we altijd bij ons dragen. Performancegezelschap Zwermers maakt van omkleden haar levenswerk en brengt een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens. Dit jaar tonen ze een performance die nooit ophoudt.

EELT Theatercollectief: De bankencrisis
Wat gebeurt er als je samen met anderen een nieuwe start maakt? Hoe leef je samen in een groep? Hoe maak je een nieuw thuis? En wil iedereen wel hetzelfde? Voor de minderjarige asielzoekers die dit stuk spelen, is dit werkelijkheid. Ze kwamen pas een paar maanden geleden uit Eritrea naar ons land. Nu maken ze al theater en bouwen een nieuw bestaan en een nieuw thuis.

Pop-ups en expositie Thuis
Langs de route tonen bewoners van het Landpark in een vrolijke expositie hoe zij ‘thuis’ zien. Tussen de drie voorstellingen kom je op de route vier korte theatrale verrassingen tegen van Speels Collectief en EELT Theatercollectief.

Theaterroute Nabij 2022

In 2022 organiseerden we voor de eerste keer Theaterroute Nabij op Landpark Assisië. Een route vol theater, dans en muziek op bijzondere locaties in samenwerking met Speels Collectief, Zwermers, EELT Theatercollectief en Fabuloka.

 

Lees hier onze reportage van die dag. 

De voorstellingen van 2022

Speels Collectief: De Kegelclub

‘Je moet de bal het werk laten doen.’
Vijf vreemde kompanen komen terecht in de kegelclub. Waar zijn ze beland? Een zinnenprikkelende, absurde, dansante theatervoorstelling op de kegelbaan van Landpark Assisië.

Zwermers: Pan ~// Catwalk
Onze kleding is een uitdrukking van wie we zijn, willen zijn of moeten zijn. Met onophoudelijke rij outfits brengen de performers van Zwermers een ode aan de kleurrijke en veelzijdige mens.

EELT Theatercollectief: De 'troupe' van Charles Atant
Filmregisseur Charles Atant en zijn ‘troupe’ hebben de perfecte plek voor hun speelfilm gevonden, maar dan worden Charles en acteur Frank verliefd op dezelfde dame. 

Fabuloka: De ZwerverDe Zwerver is een fysieke show, waarin acrobatiek essentieel is, gecombineerd met theater. Door middel van lichaamstaal wordt al snel duidelijk wie de sterkste persoonlijkheid heeft. Live muziek en zang zijn een onmisbaar onderdeel van deze show.

NIEUWS

PERS

Partners

bottom of page